De omzet kwam uit op EUR 3,605 miljard, 2 procent boven verwachting. Het bedrijfsresultaat (EBITA) lag met EUR 785 miljoen eveneens 2 procent boven de verwachting.

De organische omzetgroei kwam uit op 0,8% en de winst per aandeel bedroeg EUR 1,58. De vrije kasstroom bedroeg EUR 507 miljoen, een erg sterk cijfer.

Het dividend wordt met 1 cent verhoogd naar EUR 0,69. De mogelijkheid voor beleggers om zich in aandelen te laten uitbetalen, vervalt.

Het bedrijf liet verder weten een nieuwe euro-obligatie te willen uitgeven. Financieel directeur Boudewijn Beerkens treedt terug en wordt opgevolgd door Kevin Entricken.

Dit jaar mikt de uitgever op een groei van de winst per aandeel met een enkelvoudig cijfer, een EBITA-marge tussen 21,5 en 22% en tenminste EUR 475 miljoen vrije kasstroom.

Die prognoses zijn conform de verwachtingen. De markt voor juridische publicaties blijft uitdagend volgens Wolters Kluwer.

De jaarresultaten van Wolters Kluwer waren sterk, met een zeer sterke vrije kasstroom. De outlook is conform de verwachtingen.

De uitgever verwacht ook dit jaar lastige omstandigheden in Europa, goed voor 40% van de omzet. De digitale activiteiten zullen wereldwijd goed presteren. ABN Amro handhaaft de opinie houden voor het aandeel.

De omzet kwam uit op EUR 3,605 miljard, 2 procent boven verwachting. Het bedrijfsresultaat (EBITA) lag met EUR 785 miljoen eveneens 2 procent boven de verwachting. De organische omzetgroei kwam uit op 0,8% en de winst per aandeel bedroeg EUR 1,58. De vrije kasstroom bedroeg EUR 507 miljoen, een erg sterk cijfer. Het dividend wordt met 1 cent verhoogd naar EUR 0,69. De mogelijkheid voor beleggers om zich in aandelen te laten uitbetalen, vervalt. Het bedrijf liet verder weten een nieuwe euro-obligatie te willen uitgeven. Financieel directeur Boudewijn Beerkens treedt terug en wordt opgevolgd door Kevin Entricken. Dit jaar mikt de uitgever op een groei van de winst per aandeel met een enkelvoudig cijfer, een EBITA-marge tussen 21,5 en 22% en tenminste EUR 475 miljoen vrije kasstroom. Die prognoses zijn conform de verwachtingen. De markt voor juridische publicaties blijft uitdagend volgens Wolters Kluwer. De jaarresultaten van Wolters Kluwer waren sterk, met een zeer sterke vrije kasstroom. De outlook is conform de verwachtingen. De uitgever verwacht ook dit jaar lastige omstandigheden in Europa, goed voor 40% van de omzet. De digitale activiteiten zullen wereldwijd goed presteren. ABN Amro handhaaft de opinie houden voor het aandeel.