De divisie Financial & Compliance werd geraakt door een scherpe afname van het volume van herfinancieringen van Amerikaanse hypotheken.

Voor 2014 verwacht het management een operationele marge van 20,5 tot 21,5 procent. Dat is lager dan in 2013, toen de marge op 21,5 procent uitkwam.

De margedruk wordt veroorzaakt doordat het bedrijf extra kostenmaatregelen neemt, waarbij vooral in Europa opnieuw wordt geherstructureerd.

Daarnaast voorziet Wolters Kluwer ook een moeilijk jaar voor de divisie Legal, door aanhoudende zwakte in Europa. Ook in Amerika wordt voor de juridische tak een moeilijk jaar verwacht.

Voor 2014 wordt een lage enkelcijferige groei van de winst per aandeel verwacht. Wolters Kluwer doet een dividendvoorstel van EUR 0,70 per aandeel.

Het jaarresultaat bevat geen verrassingen, maar de outlook voor 2014 is redelijk voorzichtig en geeft aan dat Wolters Kluwer nog last blijft houden van de uitdagende marktomstandigheden.

Ook de lage winstgroei per aandeel geeft aan dat het bedrijf moeite heeft om structureel te groeien. ABN Amro heeft een neutraal advies.

De divisie Financial & Compliance werd geraakt door een scherpe afname van het volume van herfinancieringen van Amerikaanse hypotheken. Voor 2014 verwacht het management een operationele marge van 20,5 tot 21,5 procent. Dat is lager dan in 2013, toen de marge op 21,5 procent uitkwam. De margedruk wordt veroorzaakt doordat het bedrijf extra kostenmaatregelen neemt, waarbij vooral in Europa opnieuw wordt geherstructureerd. Daarnaast voorziet Wolters Kluwer ook een moeilijk jaar voor de divisie Legal, door aanhoudende zwakte in Europa. Ook in Amerika wordt voor de juridische tak een moeilijk jaar verwacht. Voor 2014 wordt een lage enkelcijferige groei van de winst per aandeel verwacht. Wolters Kluwer doet een dividendvoorstel van EUR 0,70 per aandeel. Het jaarresultaat bevat geen verrassingen, maar de outlook voor 2014 is redelijk voorzichtig en geeft aan dat Wolters Kluwer nog last blijft houden van de uitdagende marktomstandigheden. Ook de lage winstgroei per aandeel geeft aan dat het bedrijf moeite heeft om structureel te groeien. ABN Amro heeft een neutraal advies.