Het bedrijfsonderdeel levert software en diensten aan financiële instellingen op het gebied van internationale financiële wetgeving en regels (Basel II, IFRS, Solvency II, Dodd-Frank).

Bijna 90% van de Amerikaanse banken is klant en 85% van de verzekeraars.

Daarnaast levert de divisie auditsoftware en online diensten voor de transport en logistieke sector. Met slechts 6% van de omzet uit papier is F&C de meest elektronische divisie van het concern, goed voor 77% van de omzet.

De EBITA-marges van F&C zijn gedaald naar 20% dit jaar van 22,5% in 2008. Dat is het gevolg van nieuwe productinvesteringen, investeringen in nieuwe markten en de zwakke prestaties van Teleroute, een dienst om de beladingsgraad van vrachtwagens te optimaliseren.

Topvrouw Nancy McKinstry stelde tijdens een beleggersbijeenkomst dat de focus ligt op groei bij F&CS en niet zozeer op de margeontwikkeling.

Wolters Kluwer ziet mogelijkheden om F&C wereldwijd te laten groeien. Nu komt tweederde van de omzet uit de Verenigde Staten. Het uitgeversconcern stelt groei boven marges de komende jaren. De analisten van ABN Amro handhaven een opinie kopen voor Wolters Kluwer.

Het bedrijfsonderdeel levert software en diensten aan financiële instellingen op het gebied van internationale financiële wetgeving en regels (Basel II, IFRS, Solvency II, Dodd-Frank). Bijna 90% van de Amerikaanse banken is klant en 85% van de verzekeraars. Daarnaast levert de divisie auditsoftware en online diensten voor de transport en logistieke sector. Met slechts 6% van de omzet uit papier is F&C de meest elektronische divisie van het concern, goed voor 77% van de omzet. De EBITA-marges van F&C zijn gedaald naar 20% dit jaar van 22,5% in 2008. Dat is het gevolg van nieuwe productinvesteringen, investeringen in nieuwe markten en de zwakke prestaties van Teleroute, een dienst om de beladingsgraad van vrachtwagens te optimaliseren. Topvrouw Nancy McKinstry stelde tijdens een beleggersbijeenkomst dat de focus ligt op groei bij F&CS en niet zozeer op de margeontwikkeling. Wolters Kluwer ziet mogelijkheden om F&C wereldwijd te laten groeien. Nu komt tweederde van de omzet uit de Verenigde Staten. Het uitgeversconcern stelt groei boven marges de komende jaren. De analisten van ABN Amro handhaven een opinie kopen voor Wolters Kluwer.