De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble tikte Francois Hollande op de vingers met zijn verklaring dat hij er op rekent dat de nieuwe Franse premier het begrotingsakkoord niet zal heronderhandelen. Op de televisiezender ARD verklaarde Schaüble er op te rekenen dat ook Frankrijk het begrotingsdeficiet zal terugdringen.

Anderzijds is het volgens de Duitse minister aan Frankrijk zelf om een concrete invulling van de gemaakte akkoorden te doen. Het is nu uitkijken naar de eerste ontmoeting van Francois Hollande met Angela Merkel om de machtsverhoudingen tussen Frankrijk en Duitsland in te schatten.

Rendement op Franse staatsobligaties op laagste niveau sinds 2 maart

Het rendement op Franse staatsobligaties viel terug tot het laagste niveau sinds 2 maart. Dat rendement bedroeg vandaag 2,76%, of een daling met 3 basispunten tegenover het slotniveau van gisteren. Franse staatsobligaties hebben dit jaar een rendement van 3,30% opgebracht.

Duitse staatsobligaties brachten vanaf 1 januari anderzijds 1,70% op. Het rendement op de 10-jarige Nederlandse staatsobligatie bedroeg vandaag 2,11%, of 5 basispunten minder dan gisteren. De Nederlandse overheid veilde vandaag 2,50 miljard euro aan staatsobligaties.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble tikte Francois Hollande op de vingers met zijn verklaring dat hij er op rekent dat de nieuwe Franse premier het begrotingsakkoord niet zal heronderhandelen. Op de televisiezender ARD verklaarde Schaüble er op te rekenen dat ook Frankrijk het begrotingsdeficiet zal terugdringen. Anderzijds is het volgens de Duitse minister aan Frankrijk zelf om een concrete invulling van de gemaakte akkoorden te doen. Het is nu uitkijken naar de eerste ontmoeting van Francois Hollande met Angela Merkel om de machtsverhoudingen tussen Frankrijk en Duitsland in te schatten.Rendement op Franse staatsobligaties op laagste niveau sinds 2 maart Het rendement op Franse staatsobligaties viel terug tot het laagste niveau sinds 2 maart. Dat rendement bedroeg vandaag 2,76%, of een daling met 3 basispunten tegenover het slotniveau van gisteren. Franse staatsobligaties hebben dit jaar een rendement van 3,30% opgebracht. Duitse staatsobligaties brachten vanaf 1 januari anderzijds 1,70% op. Het rendement op de 10-jarige Nederlandse staatsobligatie bedroeg vandaag 2,11%, of 5 basispunten minder dan gisteren. De Nederlandse overheid veilde vandaag 2,50 miljard euro aan staatsobligaties.