Woensdag aanstaande wordt wederom een belangrijke testdag voor de beurs. Er worden bijzonder veel macro-economische cijfers in de VS gepubliceerd.

In elk geval is de toon voor de aankomende kwartaalcijfers gezet. De lat ligt hoog. Niet in de laatste plaats ook omdat analisten de verwachtingen duidelijk naar boven bijstellen.

Het duurt nog even voor we weten of dat waar wordt gemaakt.

De agenda met kwartaalcijfers is nu redelijk leeg maar vanaf de tweede week oktober komt er volgens ABN Amro meer duidelijkheid.

De bank is positief gestemd en adviseren aandelenposities in de beleggingsportefeuille te overwegen. Het groeiende aantal overnametransacties ondersteunt deze positieve houding en ook het vrijvallende spaarvolume dat rendement zoekt.

Veel spaargeld is na de val van Lehman voor één jaar weggezet tegen fraaie rentepercentages. Die worden nu niet meer geboden en spaarders gaan daarom op zoek naar alternatieven.

Woensdag aanstaande wordt wederom een belangrijke testdag voor de beurs. Er worden bijzonder veel macro-economische cijfers in de VS gepubliceerd. In elk geval is de toon voor de aankomende kwartaalcijfers gezet. De lat ligt hoog. Niet in de laatste plaats ook omdat analisten de verwachtingen duidelijk naar boven bijstellen. Het duurt nog even voor we weten of dat waar wordt gemaakt. De agenda met kwartaalcijfers is nu redelijk leeg maar vanaf de tweede week oktober komt er volgens ABN Amro meer duidelijkheid. De bank is positief gestemd en adviseren aandelenposities in de beleggingsportefeuille te overwegen. Het groeiende aantal overnametransacties ondersteunt deze positieve houding en ook het vrijvallende spaarvolume dat rendement zoekt. Veel spaargeld is na de val van Lehman voor één jaar weggezet tegen fraaie rentepercentages. Die worden nu niet meer geboden en spaarders gaan daarom op zoek naar alternatieven.