Vandaag zijn er de cijfers van Vopak, morgen is de agenda zo goed als leeg. Woensdag komen met Agfa-Gevaert, Bekaert en Kinepolis opnieuw een paar kleppers rapporteren.

Donderdag zijn er onder andere de cijfers van Ackermans & van Haaren, EVS, CFE en Tessenderlo. Op Wall Street rapporteert vandaag bouwbedrijv DR Horton, terwijl ook veel Chinese bedrijven met resultaten komen.

Kwaliteit van afzetmarkten belangrijk voor bedrijfsresultaten

Het bedrijfsnieuws was de afgelopen week volgens ABN Amro wisselend van aard. De bedrijven die grotendeels afhankelijk zijn van de binnenlandse Europese markten, en vooral de huizenmarkt (zoals Heijmans), hadden veelal teleurstellende resultaten.

Bedrijven die een sterke positie hebben in de snel groeiende opkomende markten, zoals bijvoorbeeld BMW in China, deden het een stuk beter.

In China, waar tegelijk met de Verenigde Staten een leiderschapswissel plaatsvindt, begint de economie weer wat sterker te groeien na de recente vrees voor een terugval.

Zowel de detailhandelsverkopen als de industriële productie lieten in oktober een sterker dan verwachte groei zien. Vooral de detailhandelsverkopen zijn van belang voor de vraag naar invoergoederen uit het westen en Japan en die kunnen een stimulans vormen voor deze regio's.

Vandaag zijn er de cijfers van Vopak, morgen is de agenda zo goed als leeg. Woensdag komen met Agfa-Gevaert, Bekaert en Kinepolis opnieuw een paar kleppers rapporteren. Donderdag zijn er onder andere de cijfers van Ackermans & van Haaren, EVS, CFE en Tessenderlo. Op Wall Street rapporteert vandaag bouwbedrijv DR Horton, terwijl ook veel Chinese bedrijven met resultaten komen. Kwaliteit van afzetmarkten belangrijk voor bedrijfsresultaten Het bedrijfsnieuws was de afgelopen week volgens ABN Amro wisselend van aard. De bedrijven die grotendeels afhankelijk zijn van de binnenlandse Europese markten, en vooral de huizenmarkt (zoals Heijmans), hadden veelal teleurstellende resultaten. Bedrijven die een sterke positie hebben in de snel groeiende opkomende markten, zoals bijvoorbeeld BMW in China, deden het een stuk beter. In China, waar tegelijk met de Verenigde Staten een leiderschapswissel plaatsvindt, begint de economie weer wat sterker te groeien na de recente vrees voor een terugval. Zowel de detailhandelsverkopen als de industriële productie lieten in oktober een sterker dan verwachte groei zien. Vooral de detailhandelsverkopen zijn van belang voor de vraag naar invoergoederen uit het westen en Japan en die kunnen een stimulans vormen voor deze regio's.