Voor de aandeelhoudersvergadering in Brussel hadden zich ongeveer 6.000 aandeelhouders aangemeld, van wie er naar een eerste schatting minder dan de helft zijn komen opdagen.

Bij aanvang zei vice-voorzitter Jan-Michiel Hessels: "We zitten hier niet met een goed gevoel. Daarvoor is er te veel geld verloren en zijn er te veel slapeloze nachten geweest bij klanten en medewerkers van Fortis. Maurice Lippens en Jean-Paul Votron zijn niet op de aandeelhoudersvergadering aanwezig. Herman Verwilst en Filip Dierckx kwamen wel opdagen.

De aandeelhouders stemmen dinsdag voor de bestuursleden die de Fortis-holding voorstelt. De kandidaten zijn Etienne Davignon, die maandag in Utrecht een nipte meerderheid van de stemmen kreeg; Louis Cheung, vertegenwoordiger van

aandeelhouder Ping An; en Karel De Boeck als gedelegeerd bestuurder.

Over de continuïteit van de Fortis-holding kan dinsdag niet worden gestemd. Het vereiste quorum is niet bereikt en dus is op 19 december 2008 een bijzondere aandeelhoudersvergadering gepland.

Voor de aandeelhoudersvergadering in Brussel hadden zich ongeveer 6.000 aandeelhouders aangemeld, van wie er naar een eerste schatting minder dan de helft zijn komen opdagen. Bij aanvang zei vice-voorzitter Jan-Michiel Hessels: "We zitten hier niet met een goed gevoel. Daarvoor is er te veel geld verloren en zijn er te veel slapeloze nachten geweest bij klanten en medewerkers van Fortis. Maurice Lippens en Jean-Paul Votron zijn niet op de aandeelhoudersvergadering aanwezig. Herman Verwilst en Filip Dierckx kwamen wel opdagen. De aandeelhouders stemmen dinsdag voor de bestuursleden die de Fortis-holding voorstelt. De kandidaten zijn Etienne Davignon, die maandag in Utrecht een nipte meerderheid van de stemmen kreeg; Louis Cheung, vertegenwoordiger van aandeelhouder Ping An; en Karel De Boeck als gedelegeerd bestuurder. Over de continuïteit van de Fortis-holding kan dinsdag niet worden gestemd. Het vereiste quorum is niet bereikt en dus is op 19 december 2008 een bijzondere aandeelhoudersvergadering gepland.