De onrust in de kapitaalmarkten en de verschuivingen in het financieel toezicht van de afgelopen jaren hebben tot veranderingen geleid in de beleggingsportefeuilles van banken. Veel (Amerikaanse) banken hebben hun portefeuillebeheer opnieuw onder de loep genomen.

Banken die niet over de middelen beschikken om al hun interne processen aan de nieuwe vereisten aan te passen, kunnen zich volgens Sabrina Callin en Justin Ayre van de adviesafdeling van obligatiefondsbeheerder PIMCO (een dochter van de Duitse verzekeraar Allianz) genoodzaakt voelen om de variëteit aan beleggingskansen in hun portefeuille te verminderen.

Als ze dit doen, kan dat echter leiden tot minder opbrengsten en beperktere diversificatiemogelijkheden.

Kansen op hogere opbrengsten door focus op beleggingen met een verbeterd rendements- en diversificatiepotentieel

De beleggingsportefeuille kan volgens Sabrina Callin en Justin Ayre echter ook kansen bieden op hogere opbrengsten voor de bank door zich te richten op beleggingen met een verbeterd rendements- en diversificatiepotentieel.

Voor het bereiken van een dergelijke optimale balans tussen rendement en risico in een portefeuille moet een bank echter wel over de passende infrastructuur en deskundigheid beschikken.

De onrust in de kapitaalmarkten en de verschuivingen in het financieel toezicht van de afgelopen jaren hebben tot veranderingen geleid in de beleggingsportefeuilles van banken. Veel (Amerikaanse) banken hebben hun portefeuillebeheer opnieuw onder de loep genomen. Banken die niet over de middelen beschikken om al hun interne processen aan de nieuwe vereisten aan te passen, kunnen zich volgens Sabrina Callin en Justin Ayre van de adviesafdeling van obligatiefondsbeheerder PIMCO (een dochter van de Duitse verzekeraar Allianz) genoodzaakt voelen om de variëteit aan beleggingskansen in hun portefeuille te verminderen. Als ze dit doen, kan dat echter leiden tot minder opbrengsten en beperktere diversificatiemogelijkheden. Kansen op hogere opbrengsten door focus op beleggingen met een verbeterd rendements- en diversificatiepotentieel De beleggingsportefeuille kan volgens Sabrina Callin en Justin Ayre echter ook kansen bieden op hogere opbrengsten voor de bank door zich te richten op beleggingen met een verbeterd rendements- en diversificatiepotentieel. Voor het bereiken van een dergelijke optimale balans tussen rendement en risico in een portefeuille moet een bank echter wel over de passende infrastructuur en deskundigheid beschikken.