Op de markt deed meteen een vreemd gerucht de ronde, gerucht dat bij nader toezien toch wel eens een grond van waarheid zou kunnen bevatten. De Russische president Wladimir Poetin zou namelijk de goudprijs kunnen manipuleren als wraak voor de sancties die de Verenigde Staten tegen zijn land aangekondigd hebben.

Door de goudprijs hoger te duwen, zouden de Russen namelijk de dollar in het defensief kunnen dringen. Moskou beseft namelijk maar al te goed dat de greenback de zwakke plek van de VS blijft. Het Witte Huis is namelijk in geen enkel geval gebaat bij een daling van de dollarkoers.

Op de markt deed meteen een vreemd gerucht de ronde, gerucht dat bij nader toezien toch wel eens een grond van waarheid zou kunnen bevatten. De Russische president Wladimir Poetin zou namelijk de goudprijs kunnen manipuleren als wraak voor de sancties die de Verenigde Staten tegen zijn land aangekondigd hebben. Door de goudprijs hoger te duwen, zouden de Russen namelijk de dollar in het defensief kunnen dringen. Moskou beseft namelijk maar al te goed dat de greenback de zwakke plek van de VS blijft. Het Witte Huis is namelijk in geen enkel geval gebaat bij een daling van de dollarkoers.