Duitsland werd door Poetin omschreven als één van de leiders van de Europese Unie en de belangrijkste partner van de Russen om het garanderen van goede handelsbetrekkingen en veiligheid in de regio. Door deze woorden dreigt er een as Duitsland-Rusland te ontstaan, die de positie van de Amerikanen kan ondermijnen.

Voor de Amerikaanse president Barack Obama kan hier een probleem van ongekende omvang opduiken. De combinatie van de Duitse economische macht en de Russische militaire kracht kan Obama nog nachtmerries bezorgen, zeker wanneer nog andere Europese landen zich bij dit samenwerkingsverband zouden aansluiten.

Duitsland werd door Poetin omschreven als één van de leiders van de Europese Unie en de belangrijkste partner van de Russen om het garanderen van goede handelsbetrekkingen en veiligheid in de regio. Door deze woorden dreigt er een as Duitsland-Rusland te ontstaan, die de positie van de Amerikanen kan ondermijnen. Voor de Amerikaanse president Barack Obama kan hier een probleem van ongekende omvang opduiken. De combinatie van de Duitse economische macht en de Russische militaire kracht kan Obama nog nachtmerries bezorgen, zeker wanneer nog andere Europese landen zich bij dit samenwerkingsverband zouden aansluiten.