Deze uitspraak zal Faber in andere delen van de wereld waarschijnlijk niet in dank afgenomen worden. Wanneer Faber in de schoenen van Poetin zou hebben gestaan, zou hij eveneens alles in het werk gesteld hebben om de Krim binnen Russisch invloedsgebied te krijgen.

Maar Faber kijkt nu ook met één oog naar China, dat de gebeurtenissen rond de Oekraïne uiteraard met grote interesse heeft gevolgd. Volgens de Zwitser komt er een dag dat China het voorbeeld van Rusland zal volgen en op zijn beurt beslag zal leggen op grondgebied dat het als het zijne beschouwt. En dat zou veel ergere gevolgen kunnen hebben.

Deze uitspraak zal Faber in andere delen van de wereld waarschijnlijk niet in dank afgenomen worden. Wanneer Faber in de schoenen van Poetin zou hebben gestaan, zou hij eveneens alles in het werk gesteld hebben om de Krim binnen Russisch invloedsgebied te krijgen. Maar Faber kijkt nu ook met één oog naar China, dat de gebeurtenissen rond de Oekraïne uiteraard met grote interesse heeft gevolgd. Volgens de Zwitser komt er een dag dat China het voorbeeld van Rusland zal volgen en op zijn beurt beslag zal leggen op grondgebied dat het als het zijne beschouwt. En dat zou veel ergere gevolgen kunnen hebben.