President Wladimir Poetin gelooft dus sterk in het goud, dat de kracht en de stabiliteit van de roebel moet symboliseren. De maatregel kadert uiteraard in de krachtmeting die met de Verenigde Staten wordt uitgevochten. Rusland heeft namelijk een krachtig antwoord geformuleerd op de sancties uitgebracht.

Bij transacties wil Poetin namelijk alleen nog exclusief gebruik maken van de nationale munt van het land. Door het kiezen voor de gouden roebel wil de Russische centrale bank duidelijk maken dat de waarde van de roebel wordt gedekt door de goudvoorraden van het land. Iets wat niet van de dollar kan gezegd worden.

President Wladimir Poetin gelooft dus sterk in het goud, dat de kracht en de stabiliteit van de roebel moet symboliseren. De maatregel kadert uiteraard in de krachtmeting die met de Verenigde Staten wordt uitgevochten. Rusland heeft namelijk een krachtig antwoord geformuleerd op de sancties uitgebracht. Bij transacties wil Poetin namelijk alleen nog exclusief gebruik maken van de nationale munt van het land. Door het kiezen voor de gouden roebel wil de Russische centrale bank duidelijk maken dat de waarde van de roebel wordt gedekt door de goudvoorraden van het land. Iets wat niet van de dollar kan gezegd worden.