Met de Verenigde Staten op kop eist het westen dat de Russen hun hulp staken aan de rebellen in het oosten van de Oekraïne. Daarmee wordt voortdurend met het wapen van sancties gezwaaid. Maar in de praktijk blijkt van daadwerkelijke sancties weinig of niets in huis te komen.

Wladimir Poetin doet Europa naar zijn pijpen dansen, zoals deze week nog maar eens is gebleken. Oostenrijk heeft zich afgezonderd van het Europees koor door op eigen houtje een contract over een pijplijn te tekenen. Eigen land eerst, zo luidt blijkbaar het motto.

Met de Verenigde Staten op kop eist het westen dat de Russen hun hulp staken aan de rebellen in het oosten van de Oekraïne. Daarmee wordt voortdurend met het wapen van sancties gezwaaid. Maar in de praktijk blijkt van daadwerkelijke sancties weinig of niets in huis te komen. Wladimir Poetin doet Europa naar zijn pijpen dansen, zoals deze week nog maar eens is gebleken. Oostenrijk heeft zich afgezonderd van het Europees koor door op eigen houtje een contract over een pijplijn te tekenen. Eigen land eerst, zo luidt blijkbaar het motto.