Of beter drie dagen na de match, want deze werd op vrijdag gespeeld. Maandag verloor de FTSE Spain index ongeveer 1% en dat was ongeveer het dubbele van het verlies dat de andere Europese beurzen moesten slikken. Uit onderzoek uitgevoerd in een studie blijkt dat dit niet meer dan een normale reactie is.

In het verleden presteerde de beurs van een land dat een nederlaag te slikken kreeg in een WK meestal ondermaats. Naar een verklaring voor dit verschijnsel wordt nog steeds gezocht. Mogelijk verkopen beleggers uit teleurstelling de dag nadien een gedeelte van hun aandelenportefeuille.

Of beter drie dagen na de match, want deze werd op vrijdag gespeeld. Maandag verloor de FTSE Spain index ongeveer 1% en dat was ongeveer het dubbele van het verlies dat de andere Europese beurzen moesten slikken. Uit onderzoek uitgevoerd in een studie blijkt dat dit niet meer dan een normale reactie is. In het verleden presteerde de beurs van een land dat een nederlaag te slikken kreeg in een WK meestal ondermaats. Naar een verklaring voor dit verschijnsel wordt nog steeds gezocht. Mogelijk verkopen beleggers uit teleurstelling de dag nadien een gedeelte van hun aandelenportefeuille.