Liquiditeitszorgen kunnen van invloed zijn op alle perifere Europese obligatiemarkten, tenzij de Europese Centrale Bank de uitstroom tegengaat met een vergroot budget.

In de Verenigde Staten heeft de tweespalt tussen rijk en arm juist geleid tot lagere in plaats van hogere rendementen op staatsobligaties, nu de signalen over een naderende recessie de Fed en private beleggers ertoe aanzetten om obligaties te prefereren.

Gross belegt liever in landen met een minder 'bevlekt' blazoen, zoals Canada, Australië, Mexico en Brazilië, en daarnaast andere valuta's dan de dollar die sterke handelsconnecties hebben met het Aziatische continent.

Liquiditeitszorgen kunnen van invloed zijn op alle perifere Europese obligatiemarkten, tenzij de Europese Centrale Bank de uitstroom tegengaat met een vergroot budget. In de Verenigde Staten heeft de tweespalt tussen rijk en arm juist geleid tot lagere in plaats van hogere rendementen op staatsobligaties, nu de signalen over een naderende recessie de Fed en private beleggers ertoe aanzetten om obligaties te prefereren. Gross belegt liever in landen met een minder 'bevlekt' blazoen, zoals Canada, Australië, Mexico en Brazilië, en daarnaast andere valuta's dan de dollar die sterke handelsconnecties hebben met het Aziatische continent.