Poetin beschouwt zichzelf als een verdediger van de Russen die buiten de eigen landgrenzen leven. De motieven van de Verenigde Staten zijn echter minder duidelijk. In een poging om hun hegemonie over de wereld te bevestigen, mengen ze zich in conflicten waar ze eigenlijk niets mee te maken hebben.

Het Witte Huis wil blijkbaar de koude oorlog opnieuw opstarten, overtuigd van het eigen gelijk. Maar de Amerikanen lijken niet in te zien dat hun macht stelselmatig afbrokkelt. De Amerikaanse president Barack Obama is de zwakste president die de VS sinds lang hebben gekend. Hij zegt veel en doet weinig en zo zal de geschiedenis hem herinneren.

Poetin beschouwt zichzelf als een verdediger van de Russen die buiten de eigen landgrenzen leven. De motieven van de Verenigde Staten zijn echter minder duidelijk. In een poging om hun hegemonie over de wereld te bevestigen, mengen ze zich in conflicten waar ze eigenlijk niets mee te maken hebben. Het Witte Huis wil blijkbaar de koude oorlog opnieuw opstarten, overtuigd van het eigen gelijk. Maar de Amerikanen lijken niet in te zien dat hun macht stelselmatig afbrokkelt. De Amerikaanse president Barack Obama is de zwakste president die de VS sinds lang hebben gekend. Hij zegt veel en doet weinig en zo zal de geschiedenis hem herinneren.