Volgens de schrijver is onvoldoende rekening gehouden met het zeer waarschijnlijke risico van wanbetaling op staatsobligaties van hoge schuldenlanden.

De timing van het artikel, daags voordat overheden geld op de kapitaalmarkt ophalen was ongelukkig. Reden voor beleggers om zorg op zorg te stapelen.

Toen echter bleek dat dit onterecht was en ook hoge schuldenlanden tegen redelijk makkelijke en tegen gunstige rentetarieven konden lenen draaide de stemming direct.

De AEX reikte volgens ABN Amro naar een niveau waar een stevige technische weerstand ligt. Uiteraard zullen in een zwak herstellende economie redelijk vaak nieuwe zorgen aan de horizon opdoemen. Het is verleidelijk hier telkens op te reageren. Vooral nu de beurzen zich daar erg ontvankelijk voor tonen.

In de ogen van ABN Amro is dat echter een groot beleggingsrisico en is het verstandiger om een bestendige strategie te voeren waarin de grote lijn gepakt wordt.

In deze strategie speelt het gegeven van de relatief hoge groei van opkomende landen in combinatie met het lage niveau van overheidsschulden een belangrijke rol.

Dat is een van de mogelijkheden die bespeeld kan worden in de obligatiesfeer, waar alternatieven gezocht worden vanwege de continu dalende rente op Nederlandse en Duitse staatsobligaties.

Volgens de schrijver is onvoldoende rekening gehouden met het zeer waarschijnlijke risico van wanbetaling op staatsobligaties van hoge schuldenlanden. De timing van het artikel, daags voordat overheden geld op de kapitaalmarkt ophalen was ongelukkig. Reden voor beleggers om zorg op zorg te stapelen. Toen echter bleek dat dit onterecht was en ook hoge schuldenlanden tegen redelijk makkelijke en tegen gunstige rentetarieven konden lenen draaide de stemming direct. De AEX reikte volgens ABN Amro naar een niveau waar een stevige technische weerstand ligt. Uiteraard zullen in een zwak herstellende economie redelijk vaak nieuwe zorgen aan de horizon opdoemen. Het is verleidelijk hier telkens op te reageren. Vooral nu de beurzen zich daar erg ontvankelijk voor tonen. In de ogen van ABN Amro is dat echter een groot beleggingsrisico en is het verstandiger om een bestendige strategie te voeren waarin de grote lijn gepakt wordt. In deze strategie speelt het gegeven van de relatief hoge groei van opkomende landen in combinatie met het lage niveau van overheidsschulden een belangrijke rol. Dat is een van de mogelijkheden die bespeeld kan worden in de obligatiesfeer, waar alternatieven gezocht worden vanwege de continu dalende rente op Nederlandse en Duitse staatsobligaties.