In Europa werd een besluit van de ministers van financiën over steun aan Griekenland doorgeschoven naar deze week. Met betrekking tot het laatste blijft één van de belangrijkste tegenstellingen de vraag of er opnieuw een herstructurering van de Griekse schuld zou moeten plaatsvinden.

Duitsland is hier tegen, maar sommige andere landen - evenals het IMF - zijn er voor, omdat zonder herstructurering de Griekse schuld in 2020 nog steeds circa 140% van het bruto binnenlands product zou bedragen.

Gezien de deplorabele toestand van de Griekse economie is dat volgens ABN Amro niet houdbaar.

In Europa werd een besluit van de ministers van financiën over steun aan Griekenland doorgeschoven naar deze week. Met betrekking tot het laatste blijft één van de belangrijkste tegenstellingen de vraag of er opnieuw een herstructurering van de Griekse schuld zou moeten plaatsvinden. Duitsland is hier tegen, maar sommige andere landen - evenals het IMF - zijn er voor, omdat zonder herstructurering de Griekse schuld in 2020 nog steeds circa 140% van het bruto binnenlands product zou bedragen. Gezien de deplorabele toestand van de Griekse economie is dat volgens ABN Amro niet houdbaar.