Van de kant van de bedrijfsresultaten verschenen er de afgelopen week wisselende nieuwsberichten. Koninklijke Olie, dat twee weken geleden al een winstwaarschuwing afgaf, publiceerde teleurstellende resultaten, zowel in de upstream- als de downstreamactiviteiten.

Het bedrijf kondigde wel een verhoging van het dividend aan tot USD 0,47 per aandeel, die positief door de markt werd gewaardeerd. Ook andere oliemaatschappijen blijken het trouwens moeilijk te hebben.

Dat gold bijvoorbeeld voor Exxon Mobil en Chevron, die beide hun activiteiten en winst zagen teruglopen.

Daar stonden overigens zeer sterke resultaten tegenover van Dow Chemical, terwijl ook verschillende andere bedrijven, zoals de farmaceuten Novartis en Pfizer en ook automobielproducent Ford, positief verrasten.

Philips ten slotte zag zijn winst iets meer dan verwacht toenemen ondanks een lichte tegenvaller bij de gezondheidsdivisie. Mede omdat het bedrijf last heeft van valutaire tegenwind en de vooruitzichten als onzeker werden gekarakteriseerd, moest de koers daarop ruim 1% prijsgeven.

Van de kant van de bedrijfsresultaten verschenen er de afgelopen week wisselende nieuwsberichten. Koninklijke Olie, dat twee weken geleden al een winstwaarschuwing afgaf, publiceerde teleurstellende resultaten, zowel in de upstream- als de downstreamactiviteiten. Het bedrijf kondigde wel een verhoging van het dividend aan tot USD 0,47 per aandeel, die positief door de markt werd gewaardeerd. Ook andere oliemaatschappijen blijken het trouwens moeilijk te hebben. Dat gold bijvoorbeeld voor Exxon Mobil en Chevron, die beide hun activiteiten en winst zagen teruglopen. Daar stonden overigens zeer sterke resultaten tegenover van Dow Chemical, terwijl ook verschillende andere bedrijven, zoals de farmaceuten Novartis en Pfizer en ook automobielproducent Ford, positief verrasten. Philips ten slotte zag zijn winst iets meer dan verwacht toenemen ondanks een lichte tegenvaller bij de gezondheidsdivisie. Mede omdat het bedrijf last heeft van valutaire tegenwind en de vooruitzichten als onzeker werden gekarakteriseerd, moest de koers daarop ruim 1% prijsgeven.