De emissies werden betrekkelijk probleemloos geplaatst, hoewel er door de markt wel een hogere rentevergoeding werd geëist.

Daarbij moet volgens ABN Amro worden bedacht dat het met ruim EUR 10 miljard voor de drie landen samen een klein bedrag betrof in relatie tot de totale Europese obligatiemarkt.

De aandelenmarkten reageerden opgelucht en kregen nog een extra steun in de rug toen China bekend maakte dat het een deel van de komende Spaanse emissies te willen opkopen en Japan bereid bleek om voor maar liefst 20% te participeren in het kapitaal van het European Financial Stability Facility.

De emissies werden betrekkelijk probleemloos geplaatst, hoewel er door de markt wel een hogere rentevergoeding werd geëist. Daarbij moet volgens ABN Amro worden bedacht dat het met ruim EUR 10 miljard voor de drie landen samen een klein bedrag betrof in relatie tot de totale Europese obligatiemarkt. De aandelenmarkten reageerden opgelucht en kregen nog een extra steun in de rug toen China bekend maakte dat het een deel van de komende Spaanse emissies te willen opkopen en Japan bereid bleek om voor maar liefst 20% te participeren in het kapitaal van het European Financial Stability Facility.