Daar stond dan echter tegenover dat het aantal nieuwe jobs maar 36.000 bedroeg, waar op een duidelijk hoger cijfer was gerekend. De consensusverwachting bij de analisten lag op 140.000.

Ward McCarthy, chief financial economist bij Jefferies & Co. in New York, had op 85.000 gerekend, maar was uiteindelijk toch niet teleurgesteld over het cijfer van 36.000.

McCarthy is namelijk van mening dat er verzachtende omstandigheden in het spel waren, meer bepaald in de vorm van de zware winter die de VS beleven.

Volgens deze econoom ziet het plaatje er een heel stuk beter uit wanneer voorbij de winteromstandigheden wordt gekeken. Met name bouw en transport ondervonden zware hinder van het winterverkeer.

Daar stond dan echter tegenover dat het aantal nieuwe jobs maar 36.000 bedroeg, waar op een duidelijk hoger cijfer was gerekend. De consensusverwachting bij de analisten lag op 140.000. Ward McCarthy, chief financial economist bij Jefferies & Co. in New York, had op 85.000 gerekend, maar was uiteindelijk toch niet teleurgesteld over het cijfer van 36.000. McCarthy is namelijk van mening dat er verzachtende omstandigheden in het spel waren, meer bepaald in de vorm van de zware winter die de VS beleven. Volgens deze econoom ziet het plaatje er een heel stuk beter uit wanneer voorbij de winteromstandigheden wordt gekeken. Met name bouw en transport ondervonden zware hinder van het winterverkeer.