Uit de wekelijkse cijfers van de EIA (Energy Information Administration) bleek volgens Royal Bank of Scotland dat de Amerikaanse gasvoorraden vorige week met 201 miljard cubic feet (cf) zijn afgenomen. De consensusverwachting ging uit van een daling met 190 miljard cf.

De aardgasvoorraden bevinden zich nu 2,6 procent onder het niveau van een jaar eerder.

In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot opgelopen naar 320 miljard cf of 10,7 procent. Volgens de meest recente weervoorspellingen is er terug warmer weer in aantocht.

Uit de wekelijkse cijfers van de EIA (Energy Information Administration) bleek volgens Royal Bank of Scotland dat de Amerikaanse gasvoorraden vorige week met 201 miljard cubic feet (cf) zijn afgenomen. De consensusverwachting ging uit van een daling met 190 miljard cf. De aardgasvoorraden bevinden zich nu 2,6 procent onder het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot opgelopen naar 320 miljard cf of 10,7 procent. Volgens de meest recente weervoorspellingen is er terug warmer weer in aantocht.