Factoren die de winstgroei kunnen afgeremd hebben, zijn de zwakke euro en het aarzelend consumentenvertrouwen.

McDonald's kwam als eerste met een winstwaarschuwing, maar het voorbeeld van de fastfoodketen werd snel gevolgd door Best Buy, Federal Express en Nokia.

Wanneer er nog meer winstwaarschuwingen komen, kan dit het sentiment op de beurzen gaan helpen aantasten. De beleggers maken zich zal zorgen om het uitdeinen van de Griekse crisis en de problemen rond BP.

Ondanks het herstel van de beurzen noteert de Dow Jones Industrial Average Index nog steeds 700 punten onder de piek die in april werd opgetekend.

Factoren die de winstgroei kunnen afgeremd hebben, zijn de zwakke euro en het aarzelend consumentenvertrouwen. McDonald's kwam als eerste met een winstwaarschuwing, maar het voorbeeld van de fastfoodketen werd snel gevolgd door Best Buy, Federal Express en Nokia. Wanneer er nog meer winstwaarschuwingen komen, kan dit het sentiment op de beurzen gaan helpen aantasten. De beleggers maken zich zal zorgen om het uitdeinen van de Griekse crisis en de problemen rond BP. Ondanks het herstel van de beurzen noteert de Dow Jones Industrial Average Index nog steeds 700 punten onder de piek die in april werd opgetekend.