De winstwaarschuwing vormde volgens ABN Amro voor veel beleggers een aanleiding om winst te nemen op het aandeel Metro.

De analisten van de bank volgen Metro met een houdadvies.
Afgelopen vrijdag, kort voor het luiden van de slotbel, maakte Metro bekend de winstdoelstellingen voor 2012 neerwaarts te hebben bijgesteld.

Waar Metro eerder streefde naar een winst voor rente en belastingen van EUR 2,37 miljard, verwacht het Duitse detailhandelsconcern nu dat de winst rond de EUR 2,0 miljard zal uitkomen.

Metro wijt deze tegenvaller aan de toenemende werkloosheid in de eurozone en aan de schuldencrisis.

Veel retailers worstelen met afnemende koopkracht

De analisten van ABN Amro zien momenteel veel retailers in Europa worstelen met de afnemende koopkracht onder consumenten.

Los daarvan kampt Metro met strategische problemen, onder meer vanwege onenigheid tussen het management en een van de oprichters.

Daarnaast is Metro pas in een laat stadium gebruik gaan maken van internet als verkoopkanaal. Wat ABN Amro betreft komt de winstwaarschuwing van Metro niet als een verrassing. In een reactie op het nieuws daalde de koers van het aandeel meteen met 10%.

De analisten van ABN Amro denken dat de winstwaarschuwing voor veel beleggers een welkome aanleiding was om koerswinsten op het aandeel te verzilveren (in de afgelopen drie maanden steeg het aandeel Metro met 17% in waarde). Het houdadvies voor Metro blijft van kracht.

De winstwaarschuwing vormde volgens ABN Amro voor veel beleggers een aanleiding om winst te nemen op het aandeel Metro. De analisten van de bank volgen Metro met een houdadvies. Afgelopen vrijdag, kort voor het luiden van de slotbel, maakte Metro bekend de winstdoelstellingen voor 2012 neerwaarts te hebben bijgesteld. Waar Metro eerder streefde naar een winst voor rente en belastingen van EUR 2,37 miljard, verwacht het Duitse detailhandelsconcern nu dat de winst rond de EUR 2,0 miljard zal uitkomen. Metro wijt deze tegenvaller aan de toenemende werkloosheid in de eurozone en aan de schuldencrisis. Veel retailers worstelen met afnemende koopkrachtDe analisten van ABN Amro zien momenteel veel retailers in Europa worstelen met de afnemende koopkracht onder consumenten. Los daarvan kampt Metro met strategische problemen, onder meer vanwege onenigheid tussen het management en een van de oprichters. Daarnaast is Metro pas in een laat stadium gebruik gaan maken van internet als verkoopkanaal. Wat ABN Amro betreft komt de winstwaarschuwing van Metro niet als een verrassing. In een reactie op het nieuws daalde de koers van het aandeel meteen met 10%. De analisten van ABN Amro denken dat de winstwaarschuwing voor veel beleggers een welkome aanleiding was om koerswinsten op het aandeel te verzilveren (in de afgelopen drie maanden steeg het aandeel Metro met 17% in waarde). Het houdadvies voor Metro blijft van kracht.