Dat het allemaal erg snel kan gaan, bewees het Duitse staalbedrijf Salzgitter. Dat verlaagde de guidance amper zes weken nadat het bedrijf nog een stabiele winst in het vooruitzicht stelde.

In de chipsector verlaagde Infineon de marge- en omzetprognose nauwelijks enkele weken nadat die nog was verhoogd.

Vooruitzichten worden snel somberder

Verschillende bedrijven hebben tot dusver al gewaarschuwd dat de zaken aan een sneller dan verwacht tempo verslechteren. Volgens David Hussey, head of European equities bij Manulife Asset Management, worden ook de analisten op hun beurt daardoor verrast.

De bedrijfsleiders zijn namelijk optimistisch gebleven, zelfs al waren de marktomstandigheden al een tijdlang minder goed. Volgens Thomson Reuters zijn de analisten tot dusver positief gebleven voor Belgische bedrijven, zware winstwaarschuwingen hebben we hier nog niet gehad.

Dat het allemaal erg snel kan gaan, bewees het Duitse staalbedrijf Salzgitter. Dat verlaagde de guidance amper zes weken nadat het bedrijf nog een stabiele winst in het vooruitzicht stelde. In de chipsector verlaagde Infineon de marge- en omzetprognose nauwelijks enkele weken nadat die nog was verhoogd.Vooruitzichten worden snel somberder Verschillende bedrijven hebben tot dusver al gewaarschuwd dat de zaken aan een sneller dan verwacht tempo verslechteren. Volgens David Hussey, head of European equities bij Manulife Asset Management, worden ook de analisten op hun beurt daardoor verrast. De bedrijfsleiders zijn namelijk optimistisch gebleven, zelfs al waren de marktomstandigheden al een tijdlang minder goed. Volgens Thomson Reuters zijn de analisten tot dusver positief gebleven voor Belgische bedrijven, zware winstwaarschuwingen hebben we hier nog niet gehad.