Alcoa heeft een verlaging van het dividend aangekondigd, terwijl het aluminiumbedrijf ook nieuwe aandelen zal verkopen om de financiële positie te verstevigen. Kostenbesparingen moeten tegen 2010 op jaarbasis $2,4 mln opleveren.

Daarnaast zullen nieuwe investeringen op een lager pitje worden gezet. In januari kondigde het bedrijf al het schrappen van 13% van het totale personeelsbestand aan, terwijl tevens de sluiting van vier fabrieken werd aangekondigd. Het bedrijf is hard geraakt door de economische crisis, zodat kostenreductie niet kon uitblijven.

Alcoa heeft een verlaging van het dividend aangekondigd, terwijl het aluminiumbedrijf ook nieuwe aandelen zal verkopen om de financiële positie te verstevigen. Kostenbesparingen moeten tegen 2010 op jaarbasis $2,4 mln opleveren. Daarnaast zullen nieuwe investeringen op een lager pitje worden gezet. In januari kondigde het bedrijf al het schrappen van 13% van het totale personeelsbestand aan, terwijl tevens de sluiting van vier fabrieken werd aangekondigd. Het bedrijf is hard geraakt door de economische crisis, zodat kostenreductie niet kon uitblijven.