Verder is de trend in vooraankondigingen van ondernemingen de laatste weken wat positiever geworden. De winstontwikkeling van Europese beursgenoteerde ondernemingen stelde in het vierde kwartaal wel enigszins teleur.

Voor het eerst sinds 2008 lagen de uiteindelijke resultaten van Europese niet-financiële ondernemingen gemiddeld onder de verwachtingen.

Het winstmomentum voor Europese ondernemingen verslechtert nu verder, in tegenstelling tot de Amerikaanse. Zij kampen volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook nog met een hogere eurokoers, die de exportgroei zal drukken.

Verder is de trend in vooraankondigingen van ondernemingen de laatste weken wat positiever geworden. De winstontwikkeling van Europese beursgenoteerde ondernemingen stelde in het vierde kwartaal wel enigszins teleur. Voor het eerst sinds 2008 lagen de uiteindelijke resultaten van Europese niet-financiële ondernemingen gemiddeld onder de verwachtingen. Het winstmomentum voor Europese ondernemingen verslechtert nu verder, in tegenstelling tot de Amerikaanse. Zij kampen volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook nog met een hogere eurokoers, die de exportgroei zal drukken.