De indruk is dat het winstherstel zich in grote lijnen voortzet maar dat de verwachtingen van beleggers hoog gespannen zijn. Met name als het om de toekomstparagraaf gaat ontstaat makkelijk teleurstelling.

Op dit vlak moet het Europese bedrijfsleven terughoudendheid tonen. Winstgroei is sterk afhankelijk van export naar Azië en dat levert op dit moment twee belangrijke voorbehouden op.

Beleidsmakers in Azië proberen de economische groei te remmen en de zwakke dollar leidt tot valutaire tegenwind.

Ondanks deze voorbehouden blijft de onderliggende trend volgens ABN Amro het winstherstel bevestigen en ook op macro-economisch gebied blijven de geluiden redelijk positief.

Aandelenmarkten blijven dan ook goed liggen en men moet even afwachten of het macro-economische en bedrijfsnieuws komende weken het duwtje in de rug van de aandelenmarkt oplevert

De indruk is dat het winstherstel zich in grote lijnen voortzet maar dat de verwachtingen van beleggers hoog gespannen zijn. Met name als het om de toekomstparagraaf gaat ontstaat makkelijk teleurstelling. Op dit vlak moet het Europese bedrijfsleven terughoudendheid tonen. Winstgroei is sterk afhankelijk van export naar Azië en dat levert op dit moment twee belangrijke voorbehouden op. Beleidsmakers in Azië proberen de economische groei te remmen en de zwakke dollar leidt tot valutaire tegenwind. Ondanks deze voorbehouden blijft de onderliggende trend volgens ABN Amro het winstherstel bevestigen en ook op macro-economisch gebied blijven de geluiden redelijk positief. Aandelenmarkten blijven dan ook goed liggen en men moet even afwachten of het macro-economische en bedrijfsnieuws komende weken het duwtje in de rug van de aandelenmarkt oplevert