De onderliggende omzet groeide in het vierde kwartaal met slechts 0,6% tot 3,02 mld EUR en de EBIT ging met 18,4% onderuit tot 319 mln EUR.

Daarnaast boekte de groep aanzienlijke herstructureringslasten om zijn kostenstructuur verder te verlagen. De dividendverlaging tot 0,71 EUR en de betaling van het slotdividend in aandelen is een zure verrassing.

Voor 2009 rekent het management op lagere volumes zowel bij Post (structureel) als bij Express (conjunctureel). TNT zal 40 mln EUR bijkomende pensioenlasten boeken in 2009 om de dekkingsgraad van zijn pensioenfonds op peil te houden.

Het potentieel tot winstherstel blijft aanwezig, maar zal meer tijd vergen dan SG Private Banking verhoopte. De analisten van de bank blijven koper van het aandeel.

De onderliggende omzet groeide in het vierde kwartaal met slechts 0,6% tot 3,02 mld EUR en de EBIT ging met 18,4% onderuit tot 319 mln EUR.Daarnaast boekte de groep aanzienlijke herstructureringslasten om zijn kostenstructuur verder te verlagen. De dividendverlaging tot 0,71 EUR en de betaling van het slotdividend in aandelen is een zure verrassing. Voor 2009 rekent het management op lagere volumes zowel bij Post (structureel) als bij Express (conjunctureel). TNT zal 40 mln EUR bijkomende pensioenlasten boeken in 2009 om de dekkingsgraad van zijn pensioenfonds op peil te houden. Het potentieel tot winstherstel blijft aanwezig, maar zal meer tijd vergen dan SG Private Banking verhoopte. De analisten van de bank blijven koper van het aandeel.