Het ziet er echter niet naar uit dat Wall Street nog lang op de steun van meevallende bedrijfsresultaten mag rekenen, want de vooruitzichten voor het komende resultatenseizoen zien er allesbehalve florrissant uit. Morgenavond schiet aluminiumproducent Alcoa dat resultatenseizoen overigens op gang.

De consensusverwachting is dat de resultaten van de Ameriakaanse bedrijven tijdens de eerste drie maanden aan het traagste tempo in drie jaar zijn gestegen. Bovendien wijst alles er op dat deze vertraging zich ook tijdens het huidige tweede kwartaal zal verder zetten.

Verwacht: groei van bedrijfswinsten met gemiddeld 0,93%

Verwacht wordt slechts een groei van de bedrijfswinsten met gemiddeld 0,93% tijdens het voorbije kwartaal, dit ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Tijdens het eerste kwartaal van 2011 werd nog een gemiddelde winstgroei op jaarbasis met 19,68% opgetekend.

Christine Short, senior manager bij S.& P. Global Markets Intelligence, spreekt van de traagste winstgroei sinds het derde kwartaal van 2009. Ook uit een rondvraag gedaan door Thomson Reuters en FactSet blijkt dat de verwachtingen wat de resultaten betreft allesbehalve hooggespannen zijn.

Het ziet er echter niet naar uit dat Wall Street nog lang op de steun van meevallende bedrijfsresultaten mag rekenen, want de vooruitzichten voor het komende resultatenseizoen zien er allesbehalve florrissant uit. Morgenavond schiet aluminiumproducent Alcoa dat resultatenseizoen overigens op gang. De consensusverwachting is dat de resultaten van de Ameriakaanse bedrijven tijdens de eerste drie maanden aan het traagste tempo in drie jaar zijn gestegen. Bovendien wijst alles er op dat deze vertraging zich ook tijdens het huidige tweede kwartaal zal verder zetten.Verwacht: groei van bedrijfswinsten met gemiddeld 0,93% Verwacht wordt slechts een groei van de bedrijfswinsten met gemiddeld 0,93% tijdens het voorbije kwartaal, dit ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Tijdens het eerste kwartaal van 2011 werd nog een gemiddelde winstgroei op jaarbasis met 19,68% opgetekend. Christine Short, senior manager bij S.& P. Global Markets Intelligence, spreekt van de traagste winstgroei sinds het derde kwartaal van 2009. Ook uit een rondvraag gedaan door Thomson Reuters en FactSet blijkt dat de verwachtingen wat de resultaten betreft allesbehalve hooggespannen zijn.