Deze evolutie is voornamelijk te wijten aan arbitragetransacties in het activiteitenbudget en een marktsituatie waarin de opdrachtgevers een afwachtende houding aannemen.

Hoewel we in oktober een positieve evolutie merken, zal het totale aantal activiteiten lijden onder de uitgestelde beslissingname waardoor de uitvoering van bepaalde contracten vandaag vertraging oploopt.

Het derde kwartaal van 2012 bevestigde de hogere operationele rendabiliteit die eind juli al te onderscheiden viel. In deze context blijft de groep bij haar jaardoelstelling om een stijgend courant bedrijfsresultaat van meer dan 70 miljoen euro te halen, met een winst per aandeel van € 0,50 na deling van het aandeel door 4.

Koopadvies blijft gehandhaafd

De omzet is tijdens het derde kwartaal met 9% gedaald en dat is wel degelijk een tegenvaller. De consensusverwachting ligt voor het volledige boekjaar op een omzetstijging met 1%, maar daarvoor zou de omzet tijdens het vierde kwartaal met 15% moeten stijgen.

Matthias Maenhaut van ING merkt op dat de winstgevendheid van Econocom intact blijft ondanks een zwakke trading update. Hij handhaaft een koopadvies voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 6 euro.

Deze evolutie is voornamelijk te wijten aan arbitragetransacties in het activiteitenbudget en een marktsituatie waarin de opdrachtgevers een afwachtende houding aannemen. Hoewel we in oktober een positieve evolutie merken, zal het totale aantal activiteiten lijden onder de uitgestelde beslissingname waardoor de uitvoering van bepaalde contracten vandaag vertraging oploopt. Het derde kwartaal van 2012 bevestigde de hogere operationele rendabiliteit die eind juli al te onderscheiden viel. In deze context blijft de groep bij haar jaardoelstelling om een stijgend courant bedrijfsresultaat van meer dan 70 miljoen euro te halen, met een winst per aandeel van € 0,50 na deling van het aandeel door 4. Koopadvies blijft gehandhaafdDe omzet is tijdens het derde kwartaal met 9% gedaald en dat is wel degelijk een tegenvaller. De consensusverwachting ligt voor het volledige boekjaar op een omzetstijging met 1%, maar daarvoor zou de omzet tijdens het vierde kwartaal met 15% moeten stijgen. Matthias Maenhaut van ING merkt op dat de winstgevendheid van Econocom intact blijft ondanks een zwakke trading update. Hij handhaaft een koopadvies voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 6 euro.