Vijf van de grootse Amerikaanse banken gaan op enkele dagen tijd met resultaten komen. Verwacht wordt dat de banken stevige winsten hebben laten zien, met uitzondering misschien van Citigroup. Laatstgenoemde bank zou misschien maar een kleine winst hebben laten optekenen.

Belangrijk wordt dat de banken waarschijnlijk gaan vermelden dat de verliezen op kredietkaarten, woonkredieten en andere consumentenkredieten een dalende trend vertonen.

Dat is alleszins de situatie bij de grote banken, maar de regionale en kleine banken gaan waarschijnlijk minder goede resultaten voorleggen. De kleinere banken hebben namelijk nog steeds te lijden onder verliezen op commercieel vastgoed.

Keefe, Bruyette & Woods is van mening dat ongeveer 40% van de banken een verlieslatend kwartaal achter de rug hebben. De situatie in de banksector ziet er weliswaar beter uit dan pakweg zes maanden geleden, maar volgens de analisten op Wall Street kan het toch nog zes maanden of zo duren alvorens de banken opnieuw 'normale' winsten gaan kunnen laten zien.

Vijf van de grootse Amerikaanse banken gaan op enkele dagen tijd met resultaten komen. Verwacht wordt dat de banken stevige winsten hebben laten zien, met uitzondering misschien van Citigroup. Laatstgenoemde bank zou misschien maar een kleine winst hebben laten optekenen. Belangrijk wordt dat de banken waarschijnlijk gaan vermelden dat de verliezen op kredietkaarten, woonkredieten en andere consumentenkredieten een dalende trend vertonen. Dat is alleszins de situatie bij de grote banken, maar de regionale en kleine banken gaan waarschijnlijk minder goede resultaten voorleggen. De kleinere banken hebben namelijk nog steeds te lijden onder verliezen op commercieel vastgoed. Keefe, Bruyette & Woods is van mening dat ongeveer 40% van de banken een verlieslatend kwartaal achter de rug hebben. De situatie in de banksector ziet er weliswaar beter uit dan pakweg zes maanden geleden, maar volgens de analisten op Wall Street kan het toch nog zes maanden of zo duren alvorens de banken opnieuw 'normale' winsten gaan kunnen laten zien.