De winstdalingen hebben betrekking op de olieproducenten, de staalbedrijven en de andere grote industriële bedrijven. Al die bedrijven verdienden samen over de verslagperiode 1670 miljard yuan.

Het gezamenlijke omzet bedroeg meer dan 5000 miljard yuan. De winstdaling is een gevolg van de wereldwijde crisis, die vooral de Chinese export onder druk zette. Anderzijds was er het effect van het stimuleringsplan van 4000 miljard yen dat de Chinese regering aankondigde.

De resultaten betekenen anderzijds een verbetering ten opzichte van een gelijkaardig rapport in maart, toen bleek dat de winsten van de Chinese industriële bedrijven met 22,90% waren gedaald.

De cijfers hadden toen betrekking op de eerste vijf maanden van 2009, dit in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Dit geeft aan dat het stimuleringsproject van de Chinese regering alleszins toch een positief effect heeft gehad.

Qua sectoren werden voor staal en ijzer zwaar getroffen, met winstdalingen van meer dan 70%. In de olie- en aardgasindustrie werde gelijkaardige dalingen opgetekend.

De Chinese premier Wen Jiabao verklaarde dat de economie van het land nog altijd niet stabiel is en dat de overheid ondanks de recente verbetering zal moeten blijven investeren in de economie.

De winstdalingen hebben betrekking op de olieproducenten, de staalbedrijven en de andere grote industriële bedrijven. Al die bedrijven verdienden samen over de verslagperiode 1670 miljard yuan. Het gezamenlijke omzet bedroeg meer dan 5000 miljard yuan. De winstdaling is een gevolg van de wereldwijde crisis, die vooral de Chinese export onder druk zette. Anderzijds was er het effect van het stimuleringsplan van 4000 miljard yen dat de Chinese regering aankondigde. De resultaten betekenen anderzijds een verbetering ten opzichte van een gelijkaardig rapport in maart, toen bleek dat de winsten van de Chinese industriële bedrijven met 22,90% waren gedaald. De cijfers hadden toen betrekking op de eerste vijf maanden van 2009, dit in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Dit geeft aan dat het stimuleringsproject van de Chinese regering alleszins toch een positief effect heeft gehad. Qua sectoren werden voor staal en ijzer zwaar getroffen, met winstdalingen van meer dan 70%. In de olie- en aardgasindustrie werde gelijkaardige dalingen opgetekend. De Chinese premier Wen Jiabao verklaarde dat de economie van het land nog altijd niet stabiel is en dat de overheid ondanks de recente verbetering zal moeten blijven investeren in de economie.