Dit was beneden de verwachtingen van ABN Amro doordat de bank USD 1 miljard afschreef op goodwill in Korea.

Als we kijken naar de onderliggende basis, behaalt de bank goede resultaten en een sterk rendement op het eigen vermogen van 13%.

Dit bevestigt de stelling dat het conservatieve verdienmodel van Standard Chartered, beleggers tevreden zal blijven stellen. ABN Amro houdt daarom de verwachtingen en de waardering voor het bedrijf onveranderd.

De groeiproblemen die de bank de eerste helft van dit jaar had in Korea, zijn het gevolg van de bezorgde overheid van het land.

De Koreaanse overheid is namelijk bezorgd over de schulden van huishoudens en eiste daarom recent van banken om 30 tot 40% af te schrijven op persoonlijke leningen.

Het gevolg hiervan is dat het rendement op het eigen vermogen in het gebied terugviel naar 4%, waar dit in 2005 nog 18% was. Dit verklaart de afschrijving op goodwill.

Dit was beneden de verwachtingen van ABN Amro doordat de bank USD 1 miljard afschreef op goodwill in Korea. Als we kijken naar de onderliggende basis, behaalt de bank goede resultaten en een sterk rendement op het eigen vermogen van 13%. Dit bevestigt de stelling dat het conservatieve verdienmodel van Standard Chartered, beleggers tevreden zal blijven stellen. ABN Amro houdt daarom de verwachtingen en de waardering voor het bedrijf onveranderd. De groeiproblemen die de bank de eerste helft van dit jaar had in Korea, zijn het gevolg van de bezorgde overheid van het land. De Koreaanse overheid is namelijk bezorgd over de schulden van huishoudens en eiste daarom recent van banken om 30 tot 40% af te schrijven op persoonlijke leningen. Het gevolg hiervan is dat het rendement op het eigen vermogen in het gebied terugviel naar 4%, waar dit in 2005 nog 18% was. Dit verklaart de afschrijving op goodwill.