De omzet kwam in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar 53% hoger uit op USD 9,2 miljard. De markt rekende op USD 7,9 miljard.

De winst explodeerde met 190% naar USD 2,8 miljard, de winst per aandeel sprong van USD 1,84 naar USD 5,60. Dat kwam omdat Goldman de inkomsten uit het begeleiden van emissies en financieel advies flink wist op te voeren.

De winstgevendheid verbeterde daardoor sterk in vergelijking met het vierde kwartaal van 2011. Ook kocht de bank meer eigen aandelen in dan een jaar eerder en beschikt het bedrijf over sterke kapitaalbuffers.

Wel schikt Goldman Sachs in de Verenigde Staten voor USD 330 miljoen een zaak over mogelijk ten onrechte verstrekte hypotheekleningen.

De Amerikaanse grootbank sluit een sterk kwartaal af. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden voor het aandeel. Het is onwaarschijnlijk dat Goldman Sachs de inkomsten op dit niveau kan houden, maar het management zal zijn best doen om de kosten en het kapitaalbeheer onder controle te houden.

De bank is op lange termijn goed gepositioneerd en geldt als een winnaar binnen de bankensector. ABN Amro ziet echter geen duurzaam herstel optreden bij de divisie zakenbankieren. Daarom blijven de analisten van de bank op de hoede met het aandeel.

De omzet kwam in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar 53% hoger uit op USD 9,2 miljard. De markt rekende op USD 7,9 miljard. De winst explodeerde met 190% naar USD 2,8 miljard, de winst per aandeel sprong van USD 1,84 naar USD 5,60. Dat kwam omdat Goldman de inkomsten uit het begeleiden van emissies en financieel advies flink wist op te voeren. De winstgevendheid verbeterde daardoor sterk in vergelijking met het vierde kwartaal van 2011. Ook kocht de bank meer eigen aandelen in dan een jaar eerder en beschikt het bedrijf over sterke kapitaalbuffers. Wel schikt Goldman Sachs in de Verenigde Staten voor USD 330 miljoen een zaak over mogelijk ten onrechte verstrekte hypotheekleningen. De Amerikaanse grootbank sluit een sterk kwartaal af. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden voor het aandeel. Het is onwaarschijnlijk dat Goldman Sachs de inkomsten op dit niveau kan houden, maar het management zal zijn best doen om de kosten en het kapitaalbeheer onder controle te houden. De bank is op lange termijn goed gepositioneerd en geldt als een winnaar binnen de bankensector. ABN Amro ziet echter geen duurzaam herstel optreden bij de divisie zakenbankieren. Daarom blijven de analisten van de bank op de hoede met het aandeel.