Daar staan regeringen onder druk de zorgkosten drastisch omlaag te brengen en steeg de vraag met 17% het afgelopen kwartaal. ABN Amro blijft het aandeel volgen met een houdadvies.

De winst per aandeel in het vierde kwartaal kwam uit op USD 1,32, geheel in lijn met de verwachtingen. De omzet kwam uit op USD 5,25 miljard.

Teva verwacht dit jaar tussen USD 4,85 en USD 5,15 per aandeel te verdienen, bij een omzet van USD 19,5-USD 20 miljard.

Hoewel het proces van uitbodemen nu bezig is en de aandelen goedkoop zijn, is de winstdynamiek weinig opwindend. Op dit moment zien we betere beleggingskansen in de sector, zoals grote farmabedrijven met biotechaspiraties.

Op een gegeven moment zullen bedrijven als Teva weer aantrekkelijk worden, net als de pijplijn van Teva zelf. Op dit moment is het aandeel goed om te houden.

Daar staan regeringen onder druk de zorgkosten drastisch omlaag te brengen en steeg de vraag met 17% het afgelopen kwartaal. ABN Amro blijft het aandeel volgen met een houdadvies. De winst per aandeel in het vierde kwartaal kwam uit op USD 1,32, geheel in lijn met de verwachtingen. De omzet kwam uit op USD 5,25 miljard. Teva verwacht dit jaar tussen USD 4,85 en USD 5,15 per aandeel te verdienen, bij een omzet van USD 19,5-USD 20 miljard. Hoewel het proces van uitbodemen nu bezig is en de aandelen goedkoop zijn, is de winstdynamiek weinig opwindend. Op dit moment zien we betere beleggingskansen in de sector, zoals grote farmabedrijven met biotechaspiraties. Op een gegeven moment zullen bedrijven als Teva weer aantrekkelijk worden, net als de pijplijn van Teva zelf. Op dit moment is het aandeel goed om te houden.