De winststijging was te danken aan het gecombineerd effect van de overname van Fortis en meer inkomsten uit investment banking. Ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar, toen er €1,51 mrd werd verdiend, was er sprake van een stijging van de nettowinst met 6,60%.

De winst voor belastingen uit corporate en investment banking bedroeg €1,15 mrd, of een ruime verdubbeling ten opzichte van het tweede kwart van vorig jaar. Fortis leverde een bijdrage van €261 mln aan het resultaat.

Ook de resultaten uit corporate en investment banking waren beter dan verwacht, want daar hadden de analisten slechts op een winst van €944 mln gerekend. Als gevolg van het faillissement leed deze divisie tijdens het eerste kwartaal nog een recordverlies.

BNP Paribas zal het industriële plan voor Fortis op 1 december voorstellen. Volgens verschillende analisten heeft de Franse bank een goede zaak gedaan door Fortis over te nemen. BNP Paribas heeft zodoende van de crisis gebruikgemaakt om zichzelf te versterken.

Tijdens het tweede kwartaal moest de bank - zonder rekening te houden met Fortis - voor een bedrag van €2,04 mrd aan provisies aanleggen en dat was een ruime verdrievoudiging ten opzichte van vorig jaar.

De provisies lagen ook hoger dan verwacht, want de analisten hadden maar op €1,88 mrd gerekend. De Tier 1 ratio van de bank steeg van 8,80% op 31 maart tot 9,30% op 30 juni.

De winststijging was te danken aan het gecombineerd effect van de overname van Fortis en meer inkomsten uit investment banking. Ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar, toen er €1,51 mrd werd verdiend, was er sprake van een stijging van de nettowinst met 6,60%. De winst voor belastingen uit corporate en investment banking bedroeg €1,15 mrd, of een ruime verdubbeling ten opzichte van het tweede kwart van vorig jaar. Fortis leverde een bijdrage van €261 mln aan het resultaat. Ook de resultaten uit corporate en investment banking waren beter dan verwacht, want daar hadden de analisten slechts op een winst van €944 mln gerekend. Als gevolg van het faillissement leed deze divisie tijdens het eerste kwartaal nog een recordverlies. BNP Paribas zal het industriële plan voor Fortis op 1 december voorstellen. Volgens verschillende analisten heeft de Franse bank een goede zaak gedaan door Fortis over te nemen. BNP Paribas heeft zodoende van de crisis gebruikgemaakt om zichzelf te versterken. Tijdens het tweede kwartaal moest de bank - zonder rekening te houden met Fortis - voor een bedrag van €2,04 mrd aan provisies aanleggen en dat was een ruime verdrievoudiging ten opzichte van vorig jaar. De provisies lagen ook hoger dan verwacht, want de analisten hadden maar op €1,88 mrd gerekend. De Tier 1 ratio van de bank steeg van 8,80% op 31 maart tot 9,30% op 30 juni.