Een upgrade is vaak onmogelijk en vele gebruikers zitten met de handen in het haar. iTronica, een jong bedrijf uit Gent, biedt een slimme én betaalbare uitweg.

Wanneer Microsoft binnenkort stopt met beveiligingsupdates, zal Windows XP weerloos zijn tegen virussen. Cybercriminelen laten dan hun nieuwste malware los, die door Microsoft niet meer zal tegengehouden worden.

Wereldwijd zijn er nog meer dan 500 miljoen gebruikers van Windows XP, en die zitten vanaf 8 april met een probleem.

"Er zijn altijd lekken geweest in Windows", zegt Tom Van Braeckel, zaakvoerder van het Gentse IT-bedrijf iTronica. "Maar toen bekend werd dat die lekken niet meer hersteld zouden worden, gingen we op zoek naar een oplossing. Door vrije software zoals Firefox en Chrome te bundelen en op de bestaande machines te installeren, bevrijdt iTronica organisaties van een Microsoft lock-in."

Een upgrade is vaak onmogelijk en vele gebruikers zitten met de handen in het haar. iTronica, een jong bedrijf uit Gent, biedt een slimme én betaalbare uitweg. Wanneer Microsoft binnenkort stopt met beveiligingsupdates, zal Windows XP weerloos zijn tegen virussen. Cybercriminelen laten dan hun nieuwste malware los, die door Microsoft niet meer zal tegengehouden worden. Wereldwijd zijn er nog meer dan 500 miljoen gebruikers van Windows XP, en die zitten vanaf 8 april met een probleem. "Er zijn altijd lekken geweest in Windows", zegt Tom Van Braeckel, zaakvoerder van het Gentse IT-bedrijf iTronica. "Maar toen bekend werd dat die lekken niet meer hersteld zouden worden, gingen we op zoek naar een oplossing. Door vrije software zoals Firefox en Chrome te bundelen en op de bestaande machines te installeren, bevrijdt iTronica organisaties van een Microsoft lock-in."