Kerling zal via haar onderdeel INEOS ChlorVinyls de pvc-activiteiten van Tessenderlo Group, inclusief mvc, chloor-alkali en een gedeelte van organische chloorderivaten overnemen.

Naast de fabriek van Tessenderlo (België) zijn ook de fabrieken in Nederland (Beek en Maastricht) en Frankrijk (Mazingarbe) in de transactie betrokken. Deze vestigingen stellen zo'n 850 mensen te werk.

De transactie moet nog goedgekeurd worden door de Europese mededingingsautoriteiten.

Wim Hoste (KBC Securities): "Tessenderlo krijgt een mager prijsje van Ineos voor de pvc-activiteiten, maar strategisch is het wel een goede zet. Het advies opbouwen en het koersdoel van 33 euro blijven gehandhaafd."

Kerling zal via haar onderdeel INEOS ChlorVinyls de pvc-activiteiten van Tessenderlo Group, inclusief mvc, chloor-alkali en een gedeelte van organische chloorderivaten overnemen. Naast de fabriek van Tessenderlo (België) zijn ook de fabrieken in Nederland (Beek en Maastricht) en Frankrijk (Mazingarbe) in de transactie betrokken. Deze vestigingen stellen zo'n 850 mensen te werk. De transactie moet nog goedgekeurd worden door de Europese mededingingsautoriteiten. Wim Hoste (KBC Securities): "Tessenderlo krijgt een mager prijsje van Ineos voor de pvc-activiteiten, maar strategisch is het wel een goede zet. Het advies opbouwen en het koersdoel van 33 euro blijven gehandhaafd."