Dit bod in contanten van 31,60 EUR per aandeel (ex-dividend voor 0,5 EUR) waardeert de beurskapitalisatie van Rhodia op 3,4 miljard EUR en de bedrijfswaarde (Enterprise Value) op 6,6 miljard EUR, wat neerkomt op een REBITDA-multiple van 7,3.

Het biedt een premie van 50% ten opzichte van Rhodia's slotkoers op 1 april 2011 en van 44% ten opzichte van de gemiddelde koers van de afgelopen drie maanden.

Het bod zal worden uitgebracht in Frankrijk en uitgebreid naar de Verenigde Staten. De operatie wordt unaniem aanbevolen door de raad van bestuur van Rhodia.

Wim Hoste (KBC Securities): "Rhodia was niet het eerste bedrijf dat we in gedachten hadden, maar het overnamerisico is nu verdwenen bij Solvay. Ik blijf het aandeel accumuleren met een koersdoel van 90 euro."

Dit bod in contanten van 31,60 EUR per aandeel (ex-dividend voor 0,5 EUR) waardeert de beurskapitalisatie van Rhodia op 3,4 miljard EUR en de bedrijfswaarde (Enterprise Value) op 6,6 miljard EUR, wat neerkomt op een REBITDA-multiple van 7,3. Het biedt een premie van 50% ten opzichte van Rhodia's slotkoers op 1 april 2011 en van 44% ten opzichte van de gemiddelde koers van de afgelopen drie maanden. Het bod zal worden uitgebracht in Frankrijk en uitgebreid naar de Verenigde Staten. De operatie wordt unaniem aanbevolen door de raad van bestuur van Rhodia. Wim Hoste (KBC Securities): "Rhodia was niet het eerste bedrijf dat we in gedachten hadden, maar het overnamerisico is nu verdwenen bij Solvay. Ik blijf het aandeel accumuleren met een koersdoel van 90 euro."