De omzet steeg over de eerste jaarhelft met 19,1% tot EURO 118,9 miljoen. Dit is het gevolg van enerzijds de gestegen volumes en anderzijds de gestegen grondstofprijzen.

Zoals bekend rekent Resilux de schommelingen van de grondstofprijzen door aan de klanten. In vergelijking met het eerste half jaar van 2009 steeg de toegevoegde waarde met 6,5% tot EURO 27,4 miljoen.

Ook voor het tweede semester van 2010 verwacht Resilux een groei van de verkochte volumes ten opzichte van het tweede semester van 2009. Het tweede halfjaar is gestart met hogere verkopen in juli en augustus.

Op basis van de huidige gegevens verwacht Resilux voor het volledige jaar 2010 cijfers te behalen die minstens de cijfers van het jaar 2009 evenaren. Resilux verwacht dat de netto financiële schulden, exclusief de achtergestelde leningen, per eind 2010 maximaal het bedrag van de ebitda van 2010 zullen bedragen.

Ook in de tweede jaarhelft verwacht Resilux een bedrag van EURO 6,0 à 8,0 miljoen, inclusief projecten en gronden, te investeren in bijkomende opportuniteiten om de groei te verzekeren.

Wim Hoste (KBC Securities): "Goede resultaten én vooruitzichten bij Resilux, zo kan de boodschap over het eerste halfjaar worden samengevat. Ik blijf koper met een koersdoel van 60 euro."

De omzet steeg over de eerste jaarhelft met 19,1% tot EURO 118,9 miljoen. Dit is het gevolg van enerzijds de gestegen volumes en anderzijds de gestegen grondstofprijzen. Zoals bekend rekent Resilux de schommelingen van de grondstofprijzen door aan de klanten. In vergelijking met het eerste half jaar van 2009 steeg de toegevoegde waarde met 6,5% tot EURO 27,4 miljoen. Ook voor het tweede semester van 2010 verwacht Resilux een groei van de verkochte volumes ten opzichte van het tweede semester van 2009. Het tweede halfjaar is gestart met hogere verkopen in juli en augustus. Op basis van de huidige gegevens verwacht Resilux voor het volledige jaar 2010 cijfers te behalen die minstens de cijfers van het jaar 2009 evenaren. Resilux verwacht dat de netto financiële schulden, exclusief de achtergestelde leningen, per eind 2010 maximaal het bedrag van de ebitda van 2010 zullen bedragen. Ook in de tweede jaarhelft verwacht Resilux een bedrag van EURO 6,0 à 8,0 miljoen, inclusief projecten en gronden, te investeren in bijkomende opportuniteiten om de groei te verzekeren. Wim Hoste (KBC Securities): "Goede resultaten én vooruitzichten bij Resilux, zo kan de boodschap over het eerste halfjaar worden samengevat. Ik blijf koper met een koersdoel van 60 euro."