Het betreft de vennootschappen VinylFos, waarin SolVin een belang heeft van 21%, VinylBerre (35%) en Vinilis (65%). Deze besluiten worden effectief vanaf 1 juli 2010.

Vinilis in Martorell in Spanje heeft een jaarcapaciteit van 270.000 ton pvc en wordt uitgebaat door SolVin. Na de beëindiging van de co-bedrijven wordt SolVin de enige eigenaar van Vinilis en Arkema de enige eigenaar van VinylFos en VinylBerre in Frankrijk.

SolVin is een joint venture waarvan Solvay 75% in handen heeft en BASF 25% van de aandelen bezit. Het is de Europese marktleider voor polyvinylchloride (PVC) en

Wim Hoste (KBC Securities): "De jongste weken deden er geruchten de ronde over een consolidatie in de Europese PVC-sector, maar Solvay zal daar waarschijnlijk niet aan deelnemen. Arkema komt wel in aanmerking daarvoor. Ik blijf koper van het aandeel."

Het betreft de vennootschappen VinylFos, waarin SolVin een belang heeft van 21%, VinylBerre (35%) en Vinilis (65%). Deze besluiten worden effectief vanaf 1 juli 2010. Vinilis in Martorell in Spanje heeft een jaarcapaciteit van 270.000 ton pvc en wordt uitgebaat door SolVin. Na de beëindiging van de co-bedrijven wordt SolVin de enige eigenaar van Vinilis en Arkema de enige eigenaar van VinylFos en VinylBerre in Frankrijk. SolVin is een joint venture waarvan Solvay 75% in handen heeft en BASF 25% van de aandelen bezit. Het is de Europese marktleider voor polyvinylchloride (PVC) en Wim Hoste (KBC Securities): "De jongste weken deden er geruchten de ronde over een consolidatie in de Europese PVC-sector, maar Solvay zal daar waarschijnlijk niet aan deelnemen. Arkema komt wel in aanmerking daarvoor. Ik blijf koper van het aandeel."