Het te betalen bedrag is 83,7 miljoen EUR gespreid over drie jaar.

Het bedrijf heeft hiervoor een provisie aangelegd van 97 miljoen EUR.

Met de betaling van dit bedrag komt een einde aan deze procedure, waaraan de groep steeds haar volledige medewerking heeft verleend.

Het onderzoek betrof feiten uit het verleden. Sindsdien werd het bestaande competition compliance programma van Tessenderlo Group nog verder uitgebreid.

Wim Hoste (KBC Securities): "De groep probeert activiteiten te verkopen of er een partner voor te vinden. Er bestaat echter onduidelijkheid wat betreft de desinvesteringen bij Tessenderlo. Daarnaast gebeurt het herstel van de winstgevendheid er minder snel als bij andere chemiebedrijven. Ik heb een neutraal advies met een koersdoel van 25 euro."

Het te betalen bedrag is 83,7 miljoen EUR gespreid over drie jaar. Het bedrijf heeft hiervoor een provisie aangelegd van 97 miljoen EUR. Met de betaling van dit bedrag komt een einde aan deze procedure, waaraan de groep steeds haar volledige medewerking heeft verleend. Het onderzoek betrof feiten uit het verleden. Sindsdien werd het bestaande competition compliance programma van Tessenderlo Group nog verder uitgebreid. Wim Hoste (KBC Securities): "De groep probeert activiteiten te verkopen of er een partner voor te vinden. Er bestaat echter onduidelijkheid wat betreft de desinvesteringen bij Tessenderlo. Daarnaast gebeurt het herstel van de winstgevendheid er minder snel als bij andere chemiebedrijven. Ik heb een neutraal advies met een koersdoel van 25 euro."