De Cyprioten zelf zijn er vanzelfsprekend niet over te spreken, maar ook de meeste analisten staken de afkeer niet onder stoelen of banken.

Toch is er één vooraanstaande econoom die zich zeer tevreden toonden en dat is niemand minder dan Willem Buiter, de hoofdeconoom van Citigroup.

Het belangrijkste punt is volgens Buiter dat de Europese leiders eindelijk hebben ingezien dat betrokkenheid van de privé-sector noodzakelijk is.

Daardoor zal de belastingbetaler steeds minder betrokken worden bij reddingsplannen voor banken.

Buiter merkt op dat de belastingbetalers niet voor de rekening kunnen blijven opdraaien, gezien de enorme schulden die er nog langs alle kanten openstaan.

Vraag is echter hoe het nu verder moet nu het Cypriotisch parlement de deal met overgrote meerderheid heeft verworpen.

De Cyprioten zelf zijn er vanzelfsprekend niet over te spreken, maar ook de meeste analisten staken de afkeer niet onder stoelen of banken. Toch is er één vooraanstaande econoom die zich zeer tevreden toonden en dat is niemand minder dan Willem Buiter, de hoofdeconoom van Citigroup. Het belangrijkste punt is volgens Buiter dat de Europese leiders eindelijk hebben ingezien dat betrokkenheid van de privé-sector noodzakelijk is. Daardoor zal de belastingbetaler steeds minder betrokken worden bij reddingsplannen voor banken. Buiter merkt op dat de belastingbetalers niet voor de rekening kunnen blijven opdraaien, gezien de enorme schulden die er nog langs alle kanten openstaan. Vraag is echter hoe het nu verder moet nu het Cypriotisch parlement de deal met overgrote meerderheid heeft verworpen.