Mika Tanabe, een bekend Japans fondsbeheerder, wijst er op dat de bewegingen in sommige aandelen werkelijk adembenemend zijn geworden. Hij geeft het voorbeeld van Softmax, waarvan de koers eerst met 30% daalde en vervolgens met 120% steeg.

Daarop halveerde de koers, om in een volgende fase opnieuw met 20% in waarde te stijgen. Dergelijk totaal onvoorspelbare koersbewegingen maken het onmogelijk om posities op lange termijn in Japanse aandelen in te nemen. Tanabe is van mening dat de Japanse economie in de komende weken en maanden volatiel kan blijven.

Mika Tanabe, een bekend Japans fondsbeheerder, wijst er op dat de bewegingen in sommige aandelen werkelijk adembenemend zijn geworden. Hij geeft het voorbeeld van Softmax, waarvan de koers eerst met 30% daalde en vervolgens met 120% steeg. Daarop halveerde de koers, om in een volgende fase opnieuw met 20% in waarde te stijgen. Dergelijk totaal onvoorspelbare koersbewegingen maken het onmogelijk om posities op lange termijn in Japanse aandelen in te nemen. Tanabe is van mening dat de Japanse economie in de komende weken en maanden volatiel kan blijven.