De wilde koersbewegingen bij de valuta's van de groeimarkten werken destabiliserend wegens hun ongecontrolerend karakter. Zo is de Mexicaanse peso met ongeveer 6% in waarde gedaald tegenover de dollar, terwijl de Braziliaanse real 5% van zijn waarde verloor.

Het spreekt vanzelf dat dergelijke grote bewegingen extra problemen met zich meebrengen voor de bedrijven in de betrokken landen.

Sebasatian Galy, senior currency strategist bij Societe Generale, was verbaasd over deze grote volatiliteit op de valutamarkten, hij vreest dat die zou kunnen overwaaien richting de G10-landen. De wereld zou daarmee een nog onveiliger plaats worden.

De wilde koersbewegingen bij de valuta's van de groeimarkten werken destabiliserend wegens hun ongecontrolerend karakter. Zo is de Mexicaanse peso met ongeveer 6% in waarde gedaald tegenover de dollar, terwijl de Braziliaanse real 5% van zijn waarde verloor. Het spreekt vanzelf dat dergelijke grote bewegingen extra problemen met zich meebrengen voor de bedrijven in de betrokken landen. Sebasatian Galy, senior currency strategist bij Societe Generale, was verbaasd over deze grote volatiliteit op de valutamarkten, hij vreest dat die zou kunnen overwaaien richting de G10-landen. De wereld zou daarmee een nog onveiliger plaats worden.