En deze roept natuurlijk ook weerstanden op. Kinderarbeid, mileuconflicten, eigendomsrechten om maar eens wat te noemen. Vaak is de lokale bevolking de dupe.

Wilbert Geers (Edelmetaal-Info): "Zo lopen er op dit moment protesten tegen een mijnbouwproject in Peru. Het Conga project is eigendom van mijnbouwbedrijf Minera Yanacocha waarin goudmijnbouwgigant Newmont Mining een belang heeft van 51%. De bedoeling is dat via open pit mining een gebied van 2000 hectare in ontginning wordt gebracht. Problemen zijn hier vooral uit milieu oogpunt en wel speciaal de watervoorziening. De voordelen (werkgelegenheid) wegen volgens veel Peruanen niet op tegen de milieu- en waterschade. Met name de boeren zijn afhankelijk van water en grond. Zij vrezen voor hun rivieren die door het gebied lopen. Vorige week startte daarom de Mars voor Water in Cajamarca en zijn de wandelaars op weg naar de hoofdstad Lima in de hoop het tij te keren."

En deze roept natuurlijk ook weerstanden op. Kinderarbeid, mileuconflicten, eigendomsrechten om maar eens wat te noemen. Vaak is de lokale bevolking de dupe. Wilbert Geers (Edelmetaal-Info): "Zo lopen er op dit moment protesten tegen een mijnbouwproject in Peru. Het Conga project is eigendom van mijnbouwbedrijf Minera Yanacocha waarin goudmijnbouwgigant Newmont Mining een belang heeft van 51%. De bedoeling is dat via open pit mining een gebied van 2000 hectare in ontginning wordt gebracht. Problemen zijn hier vooral uit milieu oogpunt en wel speciaal de watervoorziening. De voordelen (werkgelegenheid) wegen volgens veel Peruanen niet op tegen de milieu- en waterschade. Met name de boeren zijn afhankelijk van water en grond. Zij vrezen voor hun rivieren die door het gebied lopen. Vorige week startte daarom de Mars voor Water in Cajamarca en zijn de wandelaars op weg naar de hoofdstad Lima in de hoop het tij te keren."