Elk zichzelf respecterend mijnbouwbedrijf is daar wel op een of andere manier vertegenwoordigd. Van de reuzen als Rio Tinto en Barrick Gold tot de kleinste junior mijnbouwexploratiebedrijfjes als Cornerstone en Helio Resources. De laatste categorie voornamelijk op zoek naar edelmetalen, strategische en kritische metalen als Rare Earth Metals en Lithium.

Wilbert Geers (Edelmetaal-Info): "Ondertussen komen ook de eerste publicaties los van de aanwezige analisten. Opvallende titel: Rising costs expect to support metal prices. De steeds hogere kosten zullen nieuw aanbod bedreigen. Het openen van een nieuwe mijn kost sowieso al jaren. Laat staan als ook de financiering er van moeizaam verloopt. Hierdoor zullen de tekorten alleen maar toe nemen. Onder de toenemende kosten moeten we niet alleen aan energiekosten denken, maar moeten we ook aan belastingen, royalty's en milieukosten denken die mijnbouwers steeds vaker worden op gelegd. Vooral in zink, goud en nikkel verwacht men hogere prijzen, terwijl de kopermarkt wat tot rust kan komen, omdat forse investeringen hebben geleid tot het openen van een aantal nieuwe kopermijnen."

Elk zichzelf respecterend mijnbouwbedrijf is daar wel op een of andere manier vertegenwoordigd. Van de reuzen als Rio Tinto en Barrick Gold tot de kleinste junior mijnbouwexploratiebedrijfjes als Cornerstone en Helio Resources. De laatste categorie voornamelijk op zoek naar edelmetalen, strategische en kritische metalen als Rare Earth Metals en Lithium. Wilbert Geers (Edelmetaal-Info): "Ondertussen komen ook de eerste publicaties los van de aanwezige analisten. Opvallende titel: Rising costs expect to support metal prices. De steeds hogere kosten zullen nieuw aanbod bedreigen. Het openen van een nieuwe mijn kost sowieso al jaren. Laat staan als ook de financiering er van moeizaam verloopt. Hierdoor zullen de tekorten alleen maar toe nemen. Onder de toenemende kosten moeten we niet alleen aan energiekosten denken, maar moeten we ook aan belastingen, royalty's en milieukosten denken die mijnbouwers steeds vaker worden op gelegd. Vooral in zink, goud en nikkel verwacht men hogere prijzen, terwijl de kopermarkt wat tot rust kan komen, omdat forse investeringen hebben geleid tot het openen van een aantal nieuwe kopermijnen."