Frankrijk is vanzelfsprekend niet te spreken over deze boete, maar die zou wel eens een heel andere reden hebben dan officieel wordt opgegeven. Wil VS BNP Paribas straffen voor de Mistral-affaire? Het ziet er naar uit dat dit inderdaad wel eens het geval zou kunnen zijn.

Frankrijk heeft namelijk aangekondigd dat het honderden Russische matrozen zal trainen in het kader van het gezamenlijk project rond het oorlogsschip Mistral. Dat Frankrijk zich niet laten afschrikken door de Amerikanen heeft een geldige reden: de Fransen kunnen namelijk niet zonder het Russisch aardgas.

Frankrijk is vanzelfsprekend niet te spreken over deze boete, maar die zou wel eens een heel andere reden hebben dan officieel wordt opgegeven. Wil VS BNP Paribas straffen voor de Mistral-affaire? Het ziet er naar uit dat dit inderdaad wel eens het geval zou kunnen zijn. Frankrijk heeft namelijk aangekondigd dat het honderden Russische matrozen zal trainen in het kader van het gezamenlijk project rond het oorlogsschip Mistral. Dat Frankrijk zich niet laten afschrikken door de Amerikanen heeft een geldige reden: de Fransen kunnen namelijk niet zonder het Russisch aardgas.