Deze politicus is niet de eerste de beste, want hij wordt algemeen getipt als de volgende premier van China. De verklaring van Li Keqiang dateert uit 2007 en hij liet ze zich ontglippen in een gesprek met de Amerikaanse ambassadeur.

Malcolm Moore, een journalist van The Telegraph in Shanghai, ontdekte de weergave van het gesprek tussen beide politici. Hij is van mening dat wanneer de cijfers toen niet klopten, ze dat nu waarschijnlijk ook niet zijn.

Li maakte gewag van foutieve gegevens omtrent de economische situatie in de Chinese provincie Lianoning. Het inkomen per hoofd van deze provincie lag in 2007 boven het Europees gemiddelde, maar volgens Li kon dit onmogelijk kloppen in een op landbouw gebaseerde provincie.

Deze politicus is niet de eerste de beste, want hij wordt algemeen getipt als de volgende premier van China. De verklaring van Li Keqiang dateert uit 2007 en hij liet ze zich ontglippen in een gesprek met de Amerikaanse ambassadeur. Malcolm Moore, een journalist van The Telegraph in Shanghai, ontdekte de weergave van het gesprek tussen beide politici. Hij is van mening dat wanneer de cijfers toen niet klopten, ze dat nu waarschijnlijk ook niet zijn. Li maakte gewag van foutieve gegevens omtrent de economische situatie in de Chinese provincie Lianoning. Het inkomen per hoofd van deze provincie lag in 2007 boven het Europees gemiddelde, maar volgens Li kon dit onmogelijk kloppen in een op landbouw gebaseerde provincie.